Fındık'ın Faydaları Nelerdir ?

Fındık'ın Faydaları Nelerdir ?

Fındık, kavrulmamış çiğ hali ile tüketildiğinde daha faydalıdır çünkü, içeriğindeki yağın %15 inden fazlası kavrulma işlemi sırasında zarar görmektedir. Kavrulmamış fındıklar, kavrulmuş fındıklara oranla iki kat fazla antioksidan içerir. Fındık, yiyeceklerin içinde, kavrulmuş olarak, çiğ olarak, aperatif olarak ya da yağı süzülerek kullanılabilmektedir. Fındık yağı ise, aşçılıkta ve kozmetikte kullanılmaktadır.

Fındık, içermiş olduğu, omega 3 yağ asitleri, arginin, lif, vitamin E, vitamin B2 ve B6, amino asit ve folik asitler nedeni ile birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Fındık, kalp hastalıkları özellikle kalp krizi riskini önlediği gibi, astım, bağırsak hastalıklarını, metabolizma faaliyetlerindeki aksamaları da önlemektedir. Ayrıca fındık, rejim yemeği olarak çok idealdir. Çünkü fındık çok küçük bir besin maddesi olmasının yanında, oldukça zengin besin değerlerine sahip bir meyvedir. Günlük, yeterli miktarda alınan fındık, metabolizmayı çalıştırdığı ve bağırsak hareketlerini hızlandırdığı için, kilo vermenizi sağlayacaktır. Ayrıca, fındık, astım riskini de azaltıcı yönde fayda sunmaktadır.

Etiketler: Fındık'ın Faydaları Nelerdir ?
Mayıs 08, 2025
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı

Kişisel verileriniz, hizmetlerimizin daha iyi bir şekilde sunulması için mevzuata uygun bir şekilde toplanıp işlenir. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak için Kvkk (Gizlilik Politikamızı) inceleyebilirsiniz.